Всяка година си казвам, че ще направя такъв пост и никога не стигам до него. Искам да започна с това, че тук ще споделя идеи за коледни подаръци + магазини, от които лично аз съм пазарувала съответните продукти за подаръци, в някои случаи дори няколко години подред и съм била доволна.

Преди винаги чаках Черен петък, за да напазарувам коледни подаръци, но напоследък се възползвам от намаленията през цялата година, тъй като излизат доста изгодни предложения. Освен добрите цени и през другите сезони, се възползвам от по-спокойно пазаруване и предварителна подготовка. Тази година бях готова с подаръците още в края на октовмри.

Много се чудех дали да разделя идеите по тип получател (майка, сестра, приятелка, гадже, колега, деца), но смятам, че нещата, които избирам за подаръци, в повечето случаи са подходящи за голяма част от хората.

Подарък, свързан с хобитата и интересите на човека

Това е малко нож с две остриета, но все пак ще го добавя. Тъй като аз имам много хобита (рисуване, фотография, маркетинг, чужди езици, всякакви артистични активности), винаги ми е било супер интересно какви са хобитата на хората, с които си общувам. И винаги питам. Освен, че можем да намерим още нещо общо, това ми е супер голяма помощ, когато избирам подарък. Защото знам какво е да ми подарят нови четки за рисуване и колко много се радвам.

Защо казвам, че е нож с две остриета? Трябва да познавате човека и как е настроен спрямо хобитата си. Има хора, които няма да се зарадват на всеки подарък, свързан с хората им – ако обичат да рисуват, може да искат да ползват само определени четки или определена марка бои и така подаръкът може да остане неоценен и да не се използва.

Магазини, от които съм пазарувала:

 • Настолни игри/гейминг – Ozone, eMag
 • Сладкарство – Jumbo, Pepco, Kaufland, eMag, AliExpress (тук вече е късно за Коледни подаръци)
 • Конкретен спорт – SportDepot, MyProtein (SILVIAMP код за отстъпка), Lidl, Decathlon

Подходящ за: приятел, родител, дете, сестра/брат

Преживяване

Тук пак основно зависи от човека и колко добре го познавате. Може би първата мисъл в главата ви, щом чуете “преживяване” е нещо екстремно, но не е задължително да е така. Тъй като скачанията с парашут, парапланер и подобни са доста рисков избор, мога да ви дам следните идеи:

 • Кулинарен курс
 • Рисуване 
 • Ваучер за подарък в някой от сайтовете за преживявания 

Магазини, от които съм пазарувала – GiftTube, GiftComeTrue

Походящ за: родител, приятел, гадже, сестра/брат

Екскурзия/почивка

Това е колкото хубав подарък, толкова и специфичен. Бих подарила почивка или екскурзия само на човек, който знам със 100%, че би искал да отиде или ако и аз ще ходя с него. Даже, ако може само такива подаръци да получавам, ще е най-добре 😀 Това бих подарила на най-близките хора и най-вероятно ще отида с тях. А ако е по Коледа, бих отишла/изпратила човека в Букурещ на Терме и Коледен базар хихих

Бих избрала почивка/екскурзия от: VsichkiOferti.bg, Booking

Подходящ за: гадже, родител

Процедура

Също споед мен една от добрите идеи за коледни подаръци – колкото по-голяма ставам, толкова повече обичам да се глезя с процедури, отколкото с вещи. Бих избрала от следните процедури:

 • почистване на лице
 • специална процедура за лице
 • процедура за коса
 • лазерна епилация
 • масаж

Магазини: естетчни студиа (Nirvana, Derma Act, Reina или какъвто има във вашия град)

Подходящ за: родител, гадже, сестра/брат

Подарък, който вие сте изработили

Ако имате някакво умение, което ви позволява да сътворите или персонализирате нещо и, разбира се, ако имате времето да го направите, това би бил страхотен подарък. Давам няколко примера:

 • картина, рисувана от вас
 • Колаж от снимки
 • фотосесия,ако обичате да снимате
 • изрисувана от вас чаша/чиния
 • торта/чийзкейк/коледни бисквити с декорация

Подходящ за: родител, приятел, гадже, сестра/брат

Пижама (чехли/халат/чорапи)

Дрехи много рядко купувам за подарък, защото за много малко хора съм 100% сигурна за размера, но когато го знам и ако знам вкуса на човека, съм избирала дрехи (може би защото аз се радвам като ми подарят дрехи). 

Напоследък, обаче, тъй като аз съм фен на пижамите, обичам и да подарявам такива. Особено за зимните месеци мисля, че са топ попадение.

Дрехите и аксесоарите за вкъщи, според мен, винаги са добра идея, тъй като дори и да не са на 100% правилният размер, пак може да се носят, а и вече по-голяма част от хората прекарват повече време у дома.

Магазини, от които съм пазарувала – H&M, Affectbg, Lidl

Подходящ за: приятел, родител, дете

Коледен календар

Днешно време има коледни календари с всичко – храна, чайове, продукти за домашни любимци, козметика, мисля, че само с парфюми не съм виждала, но нищо чудно да има.

Магазини, от които съм пазарувала – dm, Lilly, https://makeup.bg/

Подходящ за: приятел, сестра/брат

Парфюм

Тъй като аз суууупер много обичам парфюмите, винаги се радвам, когато ми подарят парфюм. И обичам да подарявам парфюми, макар че знам, че не за всеки е такава мания и повечето хора си ползват 1-2 парфюма. Тук е много важно да изберете или аромат, който да не е твърде специфичен или да познавате много добре човека и да знаете точния му вкус, тъй като с парфюмите е трудно да изберете само по марка и да не се изненадате.

Магазини, от които съм пазарувала – Parfium.bg, Notino

Подходящ за: родител, приятел, сестра/брат, гадже

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.