Избирайки мястото за почивката ни, видяхме, че покрай градчето има много различни плажове и това го отчетохме за плюс. Не подозирахме, обаче, че най-хубавият е точно до нас – плаж Bella Vraka. В крайна сметка, вместо да обикаляме по плажове, прекарахме повечето дни на точно този. 

Е, разходихме се до още 1-2, които си бяха с шезлонги и заведения, но бяха доста тесни, каменисти, пренаселени и някак не се усещаше, че си на почивка.

Плажът Bella Vraka всъщност се намира на едно от островчетата край Сивота. Специфичното, и красивото, при него е това, че няма нужда да си наемеш лодка или да се качваш изобщо на такава, за да стигнеш до него. Последното място, на което можете да паркирате е до няколко къщи за гости, след които има заграждения и си става пътека за пешеходци, която води чак долу до плажа. Трябва да си носите всички неща нагоре и надолу, така че не тръгвайте с мнооооого багаж. Също така, имайте предвид, че ще трябва да минете с багажа през водата (която не е дълбока, но все пак) и има възможнос да си намокрите част от нещата, така че избирайте умно какво да вземете със себе си.

До плаж Bella Vraka има нещо като естествен мост, ако така мога да го нарека, между града и острова.

Снимката не е моя, но искам да ви покажа как изглежда преминаването към острова през водата.

Минавайки през тази плитчина, водата ми стигаше най-много до корема (с моята височина 162 см.), което беше супер, а и правеше по-вълнуващо стигането до плажа. 

Водата беше много топла и чиста, и пълна с красиви рибки, които обикалят покрай теб.

На острова има още 1-2 плажа, но ние си избирахме този до този до “мостчето”, тъй като водата ни хареса там, а и за да стигнем до другите трябваше да минаваме през горичката, а в средата на юли и 35+ градуса искахме да минимизираме максимално времето за обикаляне с плажни багажи.

На този плаж няма заведения, освен един плаващ коктейл бар на лодка, който идва сутринта и си заминава следобяд. Там единствените пакетирани неща, които можете да си купите са сладоледи и минерална вода, така че е добре да си приготвите храна. 

На плаж Bella Vraka има възможност да си намете падълборд SUP или кану, като цената и за двете беше по 10 евро на час.

Това е доста евтино, имайки предвид, че на Халкидики цената, която сме виждали за същото нещо беше 20 евро/час. Ние се възползвахме само от SUP, малко съжалявам, че не си наехме и каяк.

Имайте предвид, че на този плаж,а и на целия остров се разхождат много любопитни козички, които изобщо не се притесняват от хората.

Дори бих казала, че са доста нахални, защото се случваше да обикалят и да се опитват да вземат чантите на хората, търсейки храна. В началото ми беше много интересно, но се свиква. За 4-5 дни не дойдоха към нас нито веднъж.

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.