Коледни базари в Румъния

Коледни базари в Румъния през 2023, които да посетим

 

Неведнъж съм казвала, че Румъния е една от любимите ми държави за посещение. Истината е, че колкото и да ми се иска да посетим страната през лятото и пролетта, най-често ни се случва да сме там или през февруари/март или през декември. Няма нужда да ви казвам колко по-магическо и заредено с празнично настроение е всичко през декември. Днес ще ви дам идеи за няколко места, които може да посетите не само, за да се насладите на красотата им, а и да посетите Коледни базари, които се провеждат там през декември.

Букурещ
Коледни базари в Румъния - Букурещ

 

Коледният базар на Букурещ сме посещавали вече няколко години. Изключително красиво и мащабно мероприятие, което се провежда точно пред една от основните забележителности в града – сградата на Парламента. Коледният базар в Букурещ продължава около месец и има изключително богата програма. Ако нямате собствен транспорт, голяма част от туристическите компании в България предлагат еднодневни или двудневни екскурзии до румънската столица специално за посещение на Коледния базар. Ето и някои от тях (еднодневна екскурзия за Коледен базар, До Букурещ с нощувка)

 

 

Период: 30.11.2023 – 26.12.2023

Програма: Виж тук

Брашов
Коледни базари в Румъния - Брашов

Брашов е един изключително красив град, като тук визирам основно старата част на града. Повечето от хората, избрали да посетят замъка Бран, не подминават Брашов или го избират за мястото за отсядане. Ние посетихме Брашов през декември и успяхме да хванем Коледния базар, който се провеждаше на централния площад. Доста по-малък от този в Букурещ, но пък вземайки предвид атмосферата и архитектурата наоколо, бих казала доста по-красив и празничен.

 

Период: 29.11.2023 – 03.01.2024

Програмата: Виж тук

 

Сибиу
Коледни базари в Румъния - Сибиу

Един от най-най-най-любимите ни градове в Румъния. Сибиу и целия район са прекрасни за посещение и има безброй нови дестинации, които може да откриваш. 2-3 дни със сигурност не са достатъчни. Там е един от най-красивите Коледни базари в Румъния. Докато в Букурещ и Брашов можете да хапнете сармички и други типични за района храни по време на Коледните базари, в Сибиу можете да опитате малко по-различно хапване, тъй като местната кухня е силно повлияна от историческата свързаност на града с Австро-Унгария. За радост на постителите, по време на Коледния базар, можете да се възползвате и да се позабавлявате с кънки на лед.

 

Период: 17.11.2023 – 02.01.2024

 

Програмата: Виж тук

А ако решите да се разходите до северната ни съседка, тук можете да научите видите и замъците, които трябва да посетим в Румъния :)

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.