Букурещ е градът, който съм посещавала най-много пъти извън България и още не ми е омръзнал. Честно казано, повечето пъти посещаваме едни и същи места, тъй като все организираме разходка до Букурещ в студените месеци и възможностите са малко по-ограничени.

Тук ще опиша с по няколко думи местата, които, според мен, задължително трябва да посетите при разходката си до столицата на Румъния.

Therme Bucuresti

Започвам със СПА центъра, който е бил и основна цел в нашите екскурзии до Букурещ повечето пъти. Това е едно страхотно място, където можеш да изкараш цял ден – в топлите външни и вътрешни басейни, в сауните, които заемат цял етаж или пускайки се по многобройните пързалки. Общо взето в Therme Bucuresti има за всеки по нещо.

Caru cu bere

Едно от традиционните ресторанти в Стария град, който ще видите дори на информационните туристически табели. Там може да се насладите на традиционна кухня и развлекателна програма с румънски танци. Хубаво е да направите предварително резервация, особено ако планирате вашето посещение през уикенда.

Hanul lui Manuc

Още един традиционен румънски ресторант, който всъщност представлява огромен хан, който събира стотици посетители. Ресторантът и хотелът са рестраврирани през 2007 г. и също са едни от най-посещаваните места, където може да се докоснете до културата на Румъния.

Carturesti Carusel

Едно от бижутата на Стария град в Букурещ – книжарницата Carturesti Carusel 📖 Намира се на една от най-популярните улици в старата част на румънската столица – улица Lipscani 🗺На последния етаж на книжарницата има и кафе, където може да пийнете топло капучино

Природонаучен музей George Antipa

Природонаучен музей Григоре Антипа – едно място, което не беше в първоначалния ни план, но много ни хареса. Дори чакахме на опашка, за да влезем 😂 🎟Цената на билет за възрастен е 20 румънски леи (около 8 лв.) ⏳Музеят е доста голям и разглеждането му (без чакане на опашката) отнема около час

Сградата на Парламента

Едно от най-посещаваните места в Букурещ – сградата на парламента. Изградена е в периода 1984 – 1997 г. и се смята за втората по големите административна сграда в света (след Пентагона). Може да разгледата сградата и отвътре, но доколкото знам, това се случва само с предварително записани часове и в огранизирана група. Към момента не съм влизала.

Триумфалната арка

Триумфалната арка в Букурещ е доста впечатляваща и ако посещавате Therme Bucuresti, със сигурност ще минете през нея. Арката е висока 27 метра и на живо е доста по-внушителна отколкото на снимките.

Beraria H

Доста станаха местата за хапване, но няма как да не включа и това място. Влизайки вътре се озоваваш в малко градче, където можеш да хапнеш вкусни румънски бургери и наденички и да пийнеш от бирата, която си произвеждат в бирарията. Мястото е наистина огромно и впечатляващо. В Beraria H редовно се организират и концерти на различни изпълнители и музикални групи.

Разходка из града

Винаги съм била фен на безцелната разходка т.е без определена дестинация. Много обичам да се разхождам из градовете и да откривам красиви местенца случайно. В Букурещ това не е никак трудно, тъй като голяма част от сградите са големи и с красива архитектура, а между тях се крият малки красиви и цветни улички.

Посещавали ли сте Букурещ? Какво бихте добавили в списъка?

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.