Therme Bucuresti – една от главните причини, поради които посещаваме Букурещ вече няколко пъти

За тези от вас, които не са чували за мястото – това е най-големият СПА център в Румъния, мисля, че и на Балканския полуостров. Освен топли басейни, разнообразни сауни и парни бани, водни пързалки, там ще откриете и една от най-големите „ботанически градини“, тъй като е пълно с естествени големи тропически палми и орхидеи.

Какво включва Therme Bucuresti?

Зала Elysium – това е залата със сауните, билетът за нея включва и достъп до останалите две зали Palm и Galaxy. T.e билетът за Elysium е билет за целия СПА центът.

Зала The Palm – това е залата с големия топъл басейн и външните басейни, там, където са най-много и най-големите палми. Билетът за тази зала включва посещение и на зала Galaxy (пързалки), но не и на зала Elysium (сауни).

Зала Galaxy – това е залата с пързалките, като към нея има и няколко парни бани и два по-малки басейна външен и вътрешен. Билетът за тази зала НЕ ВКЛЮЧВА достъп до останалите две Elysium (сауни) и The Palm (голям басейн).

Колко струва?

Продължаваме с цените за посещение. Базовите цени за цял ден през уикенд за възрастен (петък, събота, неделя) са Elysium 155 RON (61 лв.), Palm 129 RON (51 лв.), Galaxy 101 RON (39 лв.)

За всяка от залите можете да си закупите билет за 3 или 4 часа и половина, които са на по-ниска цена, като при изтичането им, всеки половин час се таксува 5 RON (около 2 лв.)

Има доста варианти, но ще ви кажа за тези тези, които сме ползвали.

  • вечерен промоционален билет за целия СПА център – 78 RON (30 лв.) – този билет можете да закупите само от понеделник до четвъртък и е валиден от 18:30 до затварянето на комплекса, което в нашия случай беше до 21:30, т.е 3 часа.
  • Elysium – 3 часа през уикенд, 110 RON (43 лв.). Съветвам ви да изберете първо 3-часов билет за която и да е зала, за да видите дали ви допада изобщо.
  • The Palm – 3 часа петък, 84 RON (33 лв.) При последното ни посещение, беше петък и знаехме, че ще има много хора и си избрахме билет само за The Palm за 3 часа, за имаме вариант да си тръгнем, ако не ни хареса тълпата. Решихме да си вземем този билет и ако видим, че сауните не са натоварени тогава да ги посетим.

Допълнителни плащания и варианти

В случай, че изберете да закупите билет само за The Palm, но в последствие решите да идете на сауна, може да го направите като сканирате гривната, която ви дават и входа на другата зала. Така ви начисляват допълнителни 10 лв., които плащате на излизане. Това е възможно и ако сте закупили за Galaxy, но искате да взлезете в залата с големия басейн като цената е 18 – 28 RON в зависимост от продължителността и делник/уикенд.

В сайта на Therme Bucuresti има изключително подробна и лесноразбираема информация за цените на услугите. Така че ви съветвам да ги разгледате и в сайта им.

Как закупуваме билетите?

Можем да купим билети на място или онлайн. Ние сме действали и по двата начина. За закупени билети онлайн има отделена каса и предполагам, че става по-бързо. Но нашите посещения основно са били през делнични дни и така или иначе е нямало твърде много хора да чакат.

Как плащаме вътре

На влизане ви дават гривна, с която:

  • отключвате и заключвате вашето шкафче с вещи;
  • излизате/влизате във всяка една от залите на СПА центъра;
  • плащате това, което консумирате – има барове в басейните, както и няколко ресторанта вътре;
  • плащате (ако не сте предварително) наем на хавлия (21 RON/8.30 лв.), халат (29 RON/11.50 лв.), джапанки (25 RON/9.90 лв.)
  • бански – да, може да си купите и бански, ако случайно преминавате и не сте планували посещение в Therme Bucuresti

На излизане ви сканират гривната и заплащате всичко, което сте консумирали или закупили по време на престоя си.

Как да стигнем?

Най-лесно е с кола, има огромен паркинг. Преди е имало безплатни автобуси от центъра на града, но мисля, че ги няма от 2020 г., тъй като Therme Bucuresti дълго време е било затворено. Можете да стигнете с такси или с автобус 442, който тръгва от спирка Piata Presei (кликнете ТУК, за да ви се отвори Google maps със спирката).

Заслужава ли си?

Според мен – да. В България няма такъв тип СПА център и смятам, че си заслужава пътя до Букурещ. Да не говорим, че освен на СПА, можете да се насладите и на разходка из града, който при всяка посещение ме очарова все повече. В тази статия може да видите и няколко идеи какво да видите в Букурещ.

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.