Тук ще ви споделя за 4 приказни локации, които са все едно излезли от приказка 🙂 Всички се намират в Трансилвания (Румъния) и можете да ги съчетаете в едно пътуване.

Глинените къщи край Сибиу 

Castelul de Lut Valea Zânelor е едно интересно място, което за кратко те вкарва в един приказен свят на феи и магични създания. Важно е да отбележа, че мястото е предимно за деца и няма какво толкова да се разгледа вътре. Освен да се снимате покрай тези приказни къщички, можете да хапнете или да пийнете нещо покрай тях и реката, но това е всичко общо взето. Красиво е и ако сте в тази част на Румъния (и особено с дете) може да се разходите до там, но според мен не е достатъчно, за да е цел на цялото пътуване.

Вход: 15 RON (около 6 лв.)

Хотел и ресторант Cuibul de Lemn

С типичните за района на Сибиу, “очи” на покривите, тук ще се озовете в една приказка, защото освен интересната форма на сградите, ще гледате към красивата гора и магичните Карпати.

Замък Хуняди

Още едно любимо място, за което ви разказах повече в блога. Една от най-приказните локации, според мен. 

Вход: 40 RON (около 16 лв.)

Укрепената църква в Биертан

Това е една от любимите ми приказни локации в Трансилванската част на Румъния. Беше като излязла от приказка, потопена в топлото слънце и златните листа на октомврийския ден. Посетихме я през 2021 г., разходката е самостоятелна, могат да се разгледат и няколко кули, които се намират в двора на църквата. Това, в моите спомени, е една от най-приказните локации, които сме посещавали.

Вход: 10 RON (около 4 лв.)

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.