Идея за кратка разходка и красива дестинация

Хижа Селимица можем да стигнем и с кола, и по красива горска пътечка, наречена Пътека на здравето. По-долу ще ви разкажа за маршрута ни.

Пътеката, по която ние се качихме започва малко след село Кладница в Югозападната част на Витоша. Село Кладница е на около 30-40 км (зависи от кой път минете) от София, което прави тази пътека идеална за еднодневна разходка от столицата. За втори път посещавам това място, като и двата пъти тръгваме от ТУК.

На нас ни отне около 40-45 минути да стигнем до хижата, но не сме бързали. Дори спирахме да си почиваме и за снимки. Имайте предвид, че пътеката си е баир, като в началото е малко по-стръмно, но това зависи от моментната физическа подготовка. Ако редовно се разхождате и се движите, може би няма да ви направи впечатление. Пътеката се движи встрани от река Кладнишка като я пресича на няколко пъти по малки дървени мостчета.

При тазгодишното ни посещение имаше много, много, много хора на хижата, които си почиваха и хапваха. Направихме го и ние, имаше изключително богато обедно меню и, за наш късмет, точно една свободна маса. На нас най-много ни харесаха пържените картофи и баницата с локум.

В близост до хижа Селимица можете да се порадвате и на още една каменна река във Витоша, освен Златните мостове. Под камъните можете да чуете и самата река, при хубаво и слънчево време можете да си отпочинете на някой камък. Мястото е доста по-спокойно и празно от Златните мостове.

Пътека на здравето е една идея за една чудесна кратка, но зареждаща разходка.

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.