В момента четеш
Ровин, Хърватия – едно съкровище на Адриатическото крайбрежие
8

Ровин, Хърватия – едно съкровище на Адриатическото крайбрежие

ровин, хърватия, адратика

Ровин е очарователен крайбрежен град, разположен на западния бряг на полуостров Истрия в Хърватия. Имахме щастието да го посетим през пролетта на 2019 г. Намира се на около 250 км от столицата на Хърватия – Загреб. Известен със своя живописен стар град, красиви плажове и отлични морски дарове, Ровин е популярна дестинация за туристи от цял свят.

ровин, хърватия

Забележителности

Старият град на Ровин е една от основните забележителности на града. За краткия си престой успяхме да разгледаме тесните улички, живописните къщи и историческите сгради, като например църквата Св. Евфимия, която предлага панорамна гледка към града и морето.

Старият град също е дом на редица магазини, кафенета и ресторанти, където посетителите могат да опитат местни морски дарове и традиционна истрийска кухня.

Друга задължителна атракция в Ровин е яхтеното пристанище, което се намира в сърцето на стария град. Голяма част от времето там прекрахме в разходка по крайбрежието, любувайки се на лодките и яхтите, както и на невероятната гледка към морето и околните острови. Марината също е дом на редица ресторанти и барове, където можете да се насладите на питие или вкусно хапване, докато се любувате на гледката.

rbsh

Ровин е известен и с красивите си плажове, като Zlatni rt, който е популярно място за гмуркане, слънчеви бани и водни спортове. Докато сте в града можете да се разходите с лодка до близките острови, като остров Света Екатерина, където могат да се гмуркате с шнорхел и да разгледате историческите руини на острова.

За културните ентусиасти градът предлага голямо разнообразие от възможности, като например посещение на Историческия музей, който разказва историята на богатата история и култура на Ровин, или Градския музей на Ровин, който е посветен на изкуството и културата на града.

Ровин е място, което наистина остана в сърцето ми и се надявам някой ден да се върнем отново, защото съм сигурна, че са останали изключително красиви кътчета от града, които все още не сме открили.

Ако ти хареса, сподели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »