Тук ще откриете списък на няколко познати и не толкова познати панорамни гледки из България. Повечето от тях са леснодостъпни, но и изключително красиви.

Панорамна площадка гара Бов

До площадката се стига с кола като можете да изпозлвате ТОЗИ ЛИНК за локацията в Google. Можете да съчетаете посещението с разходка по Вазовата екопътека или екопътека Под камико.

Площадка с гледка към Вратцата

Едно място със С Т Р А Х О Т Н А гледка 😍Пейката се намира малко след горната станция на неработещия лифт Леденика, по път за пещера Леденика. ➡️ ТУК можете да видите локацията в Гугъл мапс ,стига се с кола, като самата пейка се намира в нещо като частен имот, но когато бяхме там, ни казаха, че няма проблем да си се снимаме

Пейка с панорамна гледка над езеро Панчарево

Едно от любимите ми места за кратка разходка. За да стигнете до пейката, трябва да тръгнете по една горска пътечка вляво на асфалтовата алея на езерото. Разклоняватето е точно в началото на алеята. Може да изпозлвате ТОЗИ ЛИНК за началото. До пейката се стига за около 30 минути по дългата 1.5 км пътека.

Гледката към Велико Търното от Люлката на любовта

Пътеката, която хванахме за тази люлка започва от ТУК. Тази пътека конкретно върви почти по ръба на скалите и за мен беше малко страшно, макар че гледките бяха страхотни. Стига се за около 30 минути. За по-страхливите като мен има и друга широка пътечка през гората, по която се върнахме 😬 като минусът и е 1 мааалко по-стръмно баирче, започващо директно от люлката.

Гледка към Черепишки манастир

Как се стига до площадката с гледка към Черепишкия манастир? ℹ️ Като се движите посока от Черепишкия манастир към Лютиброд, точно преди да влезете във втория тунел има табела отстрани на пътя и отбивка, където можете да оставите колата си. 🚗 От тук тръгва и екопътека „Просечен камик“, но ние се качихме само до площадката (около 3-4 минути), защото не бяхме подготвени за цял маршрут, а по информацията, която имахме, пътеката отнема около 2 часа в посока.

Точната локация, където можете да оставите колата си, вижте ТУК

Панорамна гледка Юренкайа (язовир Кърджали)

Панорама Юренкайа – първата ни среща със завоите на язовир Кърджали отвисоко и тяхната красота беше на тази панорамна площадка, която открихме съвсем случайно по път за хотел Боровица.😍 Открива се страхотна панорама с пейка, от която може да наблюдавате залеза, който ни изпуснахме за малко, но гледката беше не по-малко красива.📸 Площадката се намира встрани от пътя, където има и табела (на последната снимка), която ние щяхме да подминем, но видяхме 1-2 спрели коли и решихме да видим какво има там. 🚗 ТУК можете да видите къде точно се намира табелкат аи пътечката към тази панорама. 🗺️ До самата панорама се върви не повече от 1 минута.

Панорамна гледка над язовирите в парк Кайлъка (Плевен)

Поглед към язовир Тотлебенов вал в парк Кайлъка, Плевен 🇧🇬 Гледката се намира по път за хотел Орбита Палас. ТУК можете да видите точната локация, където можете да оставите колата си.

Панорамна гледка над река Искър (край Луковит)

Гледката се разкрива от Национален пещерен дом край село Карлуково. Това е една от тези панорамни гледки, които винаги ме оставят без думи. Самата местност е много красива и отвсякъде ви дебнат красиви гледки и невероятни местенца. В Пещерния дом можете да хапнете или да пиете топъл чай. В близост се намира и пещера Проходна (Божиите очи), с която можете да съчетаете посещението.

Панорамна гледка над Разлог

Това е нова (за мен) екопътека, която води до интересна кула, разкриваща невероятна гледка към Разлог. Пътеката е кратка, но има изкачване, което с 1-2 почивки, няма да ви се стори много трудно. По-голямата част от изкачването е по стълби. Вижте ТУК къде е началото на екопътеката.

Коя от тези панорамни гледки сте посещавали?

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.