Къде се намира

Това е едно цветно и красиво градче, което решихме да включим като кратка разходка по време на нашата почивка. 🇬🇷 Намира се на около 30 км от Сивота, където бяхме отседнали и на около 50 от Игуменица. 

Тръгнахме по-рано, защото искахме да се разходим сутринта по хладно, след което да се отправим към другата си дестинация, но за мое нещастие всичко (крепостта, заведения, магазини) отваряше след 10.

Парга - китно гръцко селце с привкус на Италия

Помотахме се из красивите цветни улички, закусихме, щом отвори първото заведение, докато чакаме крепостта да отвори и трябваше да тръгваме. В сравнение с града, в който ние бяхме отседнали, в Парга имаше доста повече хора и то от доста по-рано, въпреки, че около 10 вече беше около 1 милион градуса 🔥😂

Парга - китно гръцко селце с привкус на Италия

Къде хапнахме

Чакайки крепостта в Парга да отвори врати, решихме да пием по една лимонада и да закусим на най-близкото заведение @kastro1380_parga – точно под входа на средновековната цитадела. Заведението трябваше да отвори в 10, но отвори (естествено) в 10:15 ч., което така написано не звучи много, но под жаркото слънце в Парга се усеща дооооста по-дълго. 🔥Както обикновено – гледки, спиращи дъха отвсякъде. ❤️

Заведението се намира точно до крепостта

Бяхме единствените хора, което беше огромен плюс за мен – успях да си гледам към залива на тишина и спокойствие, да обикалям красивите тераски, чакайки хапването.

Парга - китно гръцко селце с привкус на Италия
Зад столчетата на градината в заведението можете да видите и крепостта

Въпреки местоположението и красивите гледки, цените в заведението не бяха много по-различни от дори и по-забутаните места в градчета. Отново бих го посетила, много ни хареса!

Средновековна крепост на Парга 

Крепостта се намира на невероятно красиво място, гледайки към залива и към малките островчета в него. ❤️Бяхме пред вратите й около 9:30 ч., за да заварим табела, на която пише, че отваря в 10 ч. 🤷‍♀️В последствие, за съжаление на хората, останали да чакат след 10, крепостта отвори към 11 ч. 😢 А 11 ч. в края на юли в Парга е ад.🔥 Ние също я разгледахме, но след като приключихме със закуската, с която не бързахме (както всичко в Гърция явно 😂)

Средновековната крепост на града

🎫Крепостта няма входна такса, но за сметка на това, има навсякъде табели, гласящи, че посещението е на ваш собствен риск. Оказа се, че мястото не е поддържано от никой и е оставено да се руши, което е доста жалко, имайки предвид историята и красивото местоположение. 🌴🌊 Да не говорим, че градът е пълен с туристи, които, според мен, биха платили, за да се разходят сред останките на една средновековна цитадела и то с такава гледка.

китно гръцко селце с привкус на Италия

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.